Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Синдикат "Отбрана": 5 български завода могат да ремонтират военна техника на Украйна

Тодор Воденов
Снимка: БНТ

5 военно-ремонтни завода в България могат да ремонтират военна техника на Украйна. Това обяви пред БНР Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана". Държавата разполага с поне 1000 души, които са обучени за тази дейност, а могат да бъдат наети още специалисти. Воденов каза също, че профсъюзът многократно е обръщал внимание на ръководните кадри в страната, че българската военна техника се нуждае от ремонт и модернизация, тъй като е много остаряла, но не среща разбиране.
Следващата седмица в страната ни ще пристигне украинска военна делегация.
Петьо Милков, директор на завода за ремонт на радари във Варна, допусна пред БНР, че и в момента страната ни изнася военна техника за Украйна.

БНР подкасти:

Още от категорията

Арменски протест в град Русе

Протестна акция на арменците в България в защита на бежанците от Нагорни Карабах

Български арменци в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе протестираха в подкрепа на арменците от Нагорни Карабах. Акцията е част от международна инициатива на арменските общности по света. Митингът в София се проведе пред сградата на Представителството..

публикувано на 01.10.23 в 14:38

Призив на президента по повод Международния ден на възрастните хора

В Международния ден на възрастните хора президентът Румен Радев призова да подадем ръка на възрастните хора. Във Фейсбук  той написа, че обществото, което искаме да бъдем, не изоставя своите възрастни, но им гарантира правото на достойни старини с..

публикувано на 01.10.23 в 13:29

Седмицата започва с леко понижение на температурите

В понеделник  минималните температури ще са от 10 до 15°, в София – 8-9°. През деня ще е предимно слънчево с временни заоблачавания. На отделни места, главно в Централна България ще превали слаб дъжд.  Максималните стойности ще са от 22 до 27°, в..

публикувано на 01.10.23 в 13:10