Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова и Румен Радев в задочен спор по повод износа на оръжие

Снимка: president.bg

Твърденията на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова относно договори, сключени от служебното правителство за износ на българско оръжие, са некоректни и лесно проверими. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод изявлението на Корнелия Нинова по bTV вчера, че България не изнася от години оръжие за Украйна. Президентът напомни, че не става въпрос за договори за износ на оръжия, тъй като България не изнася като държава оръжия, а частни фирми. Според Радев, важен е подписът в Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжия за масово унищожение, която министър Нинова председателства и с който се разрешава износът на оръжия. 

Днес министър Нинова поднесе венец на Паметника на Незнайния воин заедно със заместник-председателя на БСП Кристиан Вигенин и председателя на парламентарната група “БСП за България”. "Днес свеждаме глава пред хилядите, дали живота си в борбата срещу хитлерофашизма – отбеляза Нинова. – Техният подвиг направи възможен и днешния ден на Европа. Нека на този ден не се делим и противопоставяме. Да бъдем признателни на героите и да градим единна и силна Европа", призова тя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58

За първи път след 1985 г. се променя посоката на демографските данни

За първи път от 38 години населението на България почти е спряло да намалява. За 2023 г. намалението е с едва 0,3%, или само 2229 души. Това показват данни на правителството от отчета за изпълнение на стратегията за демографско развитие през..

публикувано на 27.09.24 в 11:15