Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачите излизат на протест

Снимка: БГНЕС - архив

Превозвачите излизат на протест на 10 май в няколко града на страната, след като срещата им с премиера Кирил Петков завърши без резултат. Сред исканията на превозвачите са намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

За 18 май представители на транспортния бранш планира друг протест - със спиране на автобусните превози. Пред бТВ министърът на транспорта Николай Събев заяви, че държавата няма да допусне прекъсване на превоза на хора. Той определи предстоящия протест като опит за шантаж от някои фирми. По думите му правителството е изплатило над 60 милиона лева /над 30,6 млн. евро/ субсидии, но това не е решило транспортните проблеми на страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38