Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 12. 05. 2022 г. - Четвъртък

Слънчево време над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В четвъртък сутринта минималните температури ще са между 8° и 13°. В котловините и низините ще има и по-ниски стойности до 5°, в София ще е около 8. През деня ще е слънчево. Максималните температури ще са 25 до 30°, в столицата до 26°.

По Черноморието максималните температури на въздуха ще са 19-23°. Температурата на морската вода е 14-16°, вълнението ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. След обяд над Балкана и горното поречие на Места между Родопите и Рила ще има купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Максималната температура на височина 1200 м ще е 19°, на 2000 м до 11°.

В петък остава топло, с разкъсана облачност, без валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров и Тамара Вуйович

България и Черна гора обсъдиха възможностите за по-силни културни връзки

На официална церемония вчера министърът на културата Найден Тодоров прие България да бъде почетен гост на 19-ото издание на Международното изложение на книгата и образованието, което ще се проведе през 2025 г. в Подгорица, Черна гора.  По време..

публикувано на 17.05.24 в 15:43

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09