Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада задължителното носене на маски в летищата и по време на полети

Снимка: БГНЕС

Маските за лице няма да са задължителни на летищата и полетите в Европа от 16 май, съобщи Европейската агенция за авиационна безопасност и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията.

Но в съобщението за новите препоръки се припомня, че маската остава една от най-добрите защити срещу предаване на Covid-19. "За пътниците и екипажите това е голяма стъпка към нормализацията на въздушните пътувания. Но пасажерите трябва да имат отговорно поведение и да уважават избора на другите около тях. И пътник, който кашля или киха трябва сериозно да се замисли за слагането на маска, за да подсигури седящите наблизо", коментира пред REUTERS Патрик Ки, изпълнителен директор на агенцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00