Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи форум за прилагането на блокчейна в публичния сектор в България разглежда бъдещето на дигиталните услуги

Снимка: ngobg.info

В София на 12 май ще се проведе първата инициатива в България за представяне на възможностите на новите дигитални технологии за осъвременяване на публичния сектор. Сред темите на събитието са дигиталният портфейл за идентичност, възможностите за бърза и лесна проверка на дипломи в други държави, проследяване на документи и използването на блокчейн като „дигитален нотариус“.

Форумът се организира от Сдружение Startup Factory, Посолството на Франция в София и Френският институт и е част от инициативите свързани с френското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Своето виждане за областите на приложение на блокчейн в публичния сектор ще представят министърът на електронното управление Божидар Божанов, евродепутатът Ева Майдел и високопоставени представители на европейски институции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30

Военнослужещи участват в гасенето на пожарите в цялата страна

Около 2120 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната от 12 юли т.г., съобщиха от Министерството на отбраната. И днес някои от тях работят на терен заедно с колегите..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24