Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Индустриалците в България предлагат решения за справяне с икономическата криза

Снимка: БГНЕС

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) начерта няколко приоритетни операции в подкрепа на бизнеса и заетостта, които да започнат веднага щом Споразумението за партньорство и програмите за периода до 2027 бъдат одобрени от Европейската комисия, информира АИКБ. Предложенията са насочени към подготовката на грантови схеми, в подкрепа на производствени инвестиции, подобряване на енергийната ефективност, дигитализация на малки и средни предприятия, заетост и развитие на умения, подобряване на условията на труд, иновации и др.

За индустриалците, освен бързото започване на процедурите, от изключителна важност е и работното взаимодействие при подготовката им, а също и прозрачност и ефективност в изразходването на финансовите средства. Това, според тях, може да бъде постигнато само чрез паритетно представителство на държавата и социалните партньори в органите за управление и контрол.


Още от категорията

Асен Василев: Не мисля, че отново ще внасяме руски газ

“Никога не е грешка да се откажеш от доставчик, който едностранно сменя условията и използва газа за политически цели”. Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира пред Нова тв отношенията с “Газпром”. На въпрос дали има връщане назад..

публикувано на 21.05.22 в 15:56

Кристалина Георгиева подкрепя присъединяването на България към Еврозоната

На въпроса дали България трябва или не трябва да влезе в Еврозоната, аз бих запитала има ли някой в България, който да иска да падне Валутния борд, каза управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. "Аз досега не съм..

публикувано на 17.05.22 в 13:57

До 2006 лева е нараснал средният доход на българина

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022 г. е 2006 лв. и нараства с 9.6 % спрямо същото тримесечие на 2021 г., показват данните на НСИ. Общият разход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022..

публикувано на 16.05.22 в 15:58