Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Лондон отпразнуваха 70 годишнината на Британско-българското дружество

Снимка: Веселин Паунов

В българското посолство в Лондон отбелязаха 70-ата годишна от учредяването на Британско-българското дружество. Събитието протече с богата програма. 

Тържеството беше открито от посланик Марин Райков и председателя на дружеството д-р Ани Кей. Отец Добромир благослови честването.

В представената художествена програма беше разказана българска народна приказка на английски език. Кристофър Бъкстон рецитира свои преводи на стихове от Яворов и Багряна и изпълни народната песен "Кара Кольо седеше“. Деца от неделното училище „Българче“ изнесоха рецитал. Имаше хора на ансамбъла за народни танци „Весело хоро“, като в хората се включи и публиката, предава кореспондентът на БНР Веселин Паунов. 


Още от категорията

Българите в Молдова призоваха за съхраняването на Тараклийския университет

Българите в Молдова отправиха призив до президентите на България и Молдова Румен Радев и Мая Санду за съхраняването на Тараклийския университет. Документът беше приет единодушно на Извънредно събрание на българите в Молдова в аулата на учебното..

публикувано на 06.07.22 в 16:17

Българската културна асоциация сплотява многобройната българска общност в Белгия

Неведнъж сме засягали темата за емиграцията на Запад или отвъд Океана, в търсене на по-добре уреден живот, по-високо ценени и платени човешки труд и способности. Причините за този избор, както и негативната демографска статистика, също са били..

публикувано на 06.07.22 в 13:00
Ангел Джамбазки

ЕК е сигнализирана за нарушаване на правата на българите в Молдова

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова. Това съобщават от пресцентъра на партията. Повод за сигнала е решението на..

публикувано на 04.07.22 в 15:55