Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

САЩ не оказват натиск над България за Северна Македония

Няма да има общо българо-македонско честване за 24 май
Снимка: Ани Петрова

Конференцията в Скопие с участието на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, се отлага, защото няма напредък по спазването на договора за добросъседство, каза пред БНТ ръководителят на премиерския кабинет Лена Бориславова.


Тя заяви, че при посещението в САЩ не е имало натиск по темата.
Българска делегация във Вашингтон е обяснила, че очаква резултати от Скопие. София очаква някакво доказателство, че Скопие има сериозно отношение към езика на омразата и дискриминацията на българската общност в Северна Македония, подчерта Бориславова.

В Дряновския манастир вицепрезидентът Илияна Йотова, коментира, че антибългарските позиции в Северна Македония се затвърждават и то на най-високо ниво, затова няма да има общо честване на 24 май.

Още от категорията

Руската офанзива на фронта срещу Украйна забавя ход

Руски ракети са ударили Педагогическия университет в Харков, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Заснето от руснаци видео, качено на сайта на агенция UNIAN, показва как при изстрелване на ракети срещу Харков от Белгород част от..

публикувано на 07.07.22 в 08:56

Парламентът ще изслуша премиера и министъра на енергетиката за доставките на газ

Днес парламентът ще изслуша премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов относно доставката и цената на природния газ. Изслушването е по предложение на бившия енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБ...

публикувано на 07.07.22 в 07:10

Купува се само това, което се търси, и само това, което се предлага

Лидерът на основната опозиционна сила ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че се притискат народни представители да отсъстват от зала , при гласуване на новия кабинет с мандат на "Продължаваме промяната". Управляващите предлагат не само "колосални суми",..

публикувано на 06.07.22 в 12:12