Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Нидерландия ще създават общ фонд за инвестиции в земеделието

Снимка: БГНЕС

България и Нидерландия ще работят за създаването на общ фонд за инвестиции в нови технологии в земеделието, който може да заработи до септември. Това обяви на брифинг премиерът Кирил Петков след среща в София с нидерландския си колега Марк Рюте, цитиран от БТА.

Петков също така потвърди, че България няма да наложи петролно ембарго на Русия и изрази увереност, че ЕК ще включи страната ни сред държавите, за които ще се направи изключение в новия пакет санкции. "Вярваме, че България даде своята част за спирането на паричните потоци към Путин, като не се съгласи с промените в плащанията, искани от "Газпром", каза Петков и посочи, че няма как страната ни да мине от 90 % на 0 % зависимост от руските газови доставки и заедно с това да спре единствената си рафинерия, която работи с петрол от Русия.

Рюте поздрави България и Полша за твърдата позиция спрямо исканията на Русия за плащане в рубли, предаде БНТ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54