Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

Котките на града

Рим е известен със своите котки. Но и в много други градове по цял свят живеят тези полуопитомени дребни хищници, обожествявани в античността, преди всичко заради борбата им срещу гризачите. Тази функция изпълняват успешно и днес, макар и животът им в града да не е много лек. В България има организации и много граждани, които помагат на пухкавите обитатели на града. Повечето хора ги обичат и дори има графити с техния образ.

Представяме малък фотопортрет на българските градски котки.

Снимки: Владимир Владимиров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кукерските празници в Родопите

От днес започват Великденските пости. По традиция, в дните преди началото на периода на въздържание и духовна концентрация, в много части на страната се провеждат кукерски карнавали.  В родопското село Дедево с кукерски игри посрещнаха..

публикувано на 18.03.24 в 10:15

Честита Баба Марта!

Първи март в България е един от най–любимите празници на малки и големи. Мартеници или родопски байници – символ на надеждата за хубавото, което предстои Окичвайки се с бяло-червените мартеници, българите поставяме символично начало на..

публикувано на 01.03.24 в 13:06

Разходка по снежните пътеки на Витоша

За много жители и гости на българската столица разходката на Витоша – планината, издигаща се в непосредствена близост до града, е едно незаменимо удоволствие. Само половин час отнема стигането до местността "Златните мостове" на Витоша, откъдето..

публикувано на 18.01.24 в 12:58