Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 19. 05. 2022 г. - четвъртък

Очаква ни слънчево време

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността и над крайните южни райони ще се разкъса и намалее и над цялата страна ще бъде ясно. Вятърът в повечето райони ще стихне. Сутринта ще бъде хладно, а на места главно по западното поречие на Дунав видимостта ще бъде намалена от мъгла. Утре (19 май) ще бъде слънчево. Ще има временни увеличения на облачността над източната половина от страната, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 21°.

В планините ще бъде слънчево, над масивите в Източна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Сутринта ще бъде сравнително студено, а през деня максималната температура на 1200 м ще бъде около 13°, на 2000 м - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който вечерта ще стихне. Максималните температури на въздуха ще бъдат 16-19°, температурата на морската вода - 15-17°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05