Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивалът за улични изкуства 6Fest – в Пловдив през уикенда

| обновено на 20.05.22 в 17:46
Снимка: 6Fest Street Art Festival

В почивните дни – 21 и 22 май, в Пловдив ще се проведе основната програма на Фестивал за улични изкуства 6Fest. Юбилейното десето издание е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. 

На 21 май, събота, пловдивчани и гостите на града, облечени в карнавални костюми, могат да се включат в танцово-карнавален парад, а на 22 май, неделя, предстои исторически парад – възстановка “Първи Италийски легион“ с древни римски воини, както е било в античен Филипопол. 

В двата почивни дни желаещите могат да участват в открити класове по съвременен танц, хип-хоп и брейк.

Ще има също така клоунски пърформанс, работилница за кукли, хип-хоп класове и много други прояви.

Още от категорията

Туптящото сърце на София - Националният дворец на културата

Нова епоха в културната индустрия, най-големият и представителен конгресен център в България – това е популярното лице на Националният дворец на културата, разположен в сърцето на българската столица. Но той е много повече, защото за четири десетилетия..

публикувано на 01.07.22 в 14:05

На кинофестивала в Ла Рошел ще почетат филмите на Бинка Желязкова

Ретроспективен преглед на творчеството на българския режисьор Бинка Желязкова ще бъде направен на 50-ото юбилейно издание на Филмовия фестивал в Ла Рошел. На откриването на фестивала на 1 юли в Salle Bleue ще бъде показан филмът "А бяхме млади". В рамките..

публикувано на 01.07.22 в 10:09

Горещи екшън заглавия в първия "Свети Влас Филм Фест"

Мартин Кембъл – режисьор на филма "Казино Роял" от поредицата за Джеймс Бонд, ще бъде почетен гост на първото издание на кинофестивала "Свети Влас Филм Фест" в морския ни курорт.  От днес до 2 юли феновете на жанровото екшън кино ще могат да се..

публикувано на 30.06.22 в 06:15