Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Херо Мустафа:

Ако България беше завършила интерконектора с Гърция, нямаше да е в това положение

Н. Пр. Херо Мустафа
Снимка: БГНЕС

 България и Съединените щати ще продължат да работят за намирането на средносрочни и дългосрочни решения за диверсификация на източниците на газ за страната ни, съобщи пред Нова тв американският посланик Херо Мустафа. По думите й, при неотдавнашното посещение на премиера Кирил Петков в САЩ е осъществена съвместна работа по осигуряването на две извънредни доставки на втечнен природен газ на отлични цени. “Ако преди година България беше завършила междусистемната газова връзка с Гърция, страната нямаше да бъде в сегашното положение”, коментира Херо Мустафа. Според нея диверсификацията у нас ще се осъществи не само с втечнен природен газ от САЩ, но и от други държави.

Що се отнася до ветото за започване на преговори за еврочленство на Северна Македония, посланикът заяви, че най-важното е двете страни да водят диалог без ултиматуми, тъй като присъединяването на РСМ към Европейския съюз ще донесе по-голяма регионална сигурност. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25