Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Илияна Йотова призова Кирил Петков да изясни позицията си за РСМ

Снимка: president.bg

“Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя”, коментира в Созопол вицепрезиденът Илияна Йотова призива на Кирил Петков към президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност относно ветото за Репубика Северна Македония. “Премиерът аргументира своето решение с международния натиск, но не даде възможност да чуем други аргументи – има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на РСМ” , добави тя. Илияна Йотова припомни, че на 10 януари т.г. съветът е излязъл с консолидирана позиция, че не можем да се обръзваме със срокове и че ще чакаме конкретни резултати. “Ако правителството е постигнало гаранции и договорености, редно е да ги знаем”, заключи вицепрезидентът.

Още от категорията

Христо Иванов

“Демократична България” ще участва с целия си ресурс в евентуален нов кабинет

“Демократична България” споделя разбирането, че новото правителство трябва да стъпи на програма, която да извежда приоритети, заяви съпредседателят на партията Христо Иванов след преговорите с “Продължаваме промяната” за съставяне на кабинет. Сред..

публикувано на 02.07.22 в 16:25
Корнелия Нинова и Асен Василев

“Продължаваме промяната” и БСП постигнаха съгласие за приоритетите на кабинета

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи след преговори в парламента, че “Продължаваме промяната” и БСП са постигнали съгласие за приоритетите на бъдещото правителство. Коалиционните партньори в настоящия кабинет в оставка са се разбрали също експертни..

публикувано на 02.07.22 в 15:07
Илияна Йотова

Илияна Йотова: При доказателства или съмнение руските дипломати тряба да бъдат отзовани

Руските дипломати, за които има доказателства или съмнение, трябва да бъдат отзовани, но след двустранен диалог. Тази позиция изказа вицепрезидентът Илияна Йотова по повод възникналото напрежение между София и Москва след решението да бъдат изгонени 70..

публикувано на 02.07.22 в 13:18