Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

Снимка: архив

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката.

Възможностите за бъдещи доставки на храни и засилване на търговията между двете страни г-н Капитанич обсъди с Петър Крайчев, и.д. директор на Генерална дирекция „Двустранни отношения“ и директор на дирекция „Америка“ в МВнР. В момента Аржентина увеличава производството на горива и газ за своя пазар, но също и за да противодейства в бъдеще на недостига в световен мащаб, е посочил Капитанич. Той се срещна и с български инвеститори, които имат намерение да развиват бизнес със слънчоглед и царевица в провинция Чако, както и проекти в областта на използването слънчевата енергия. Визитата на аржентинския губернатор ще приключи със среща с вицепрезидента на България Илияна Йотова, с която ще обсъдят актуални въпроси, свързани с многобройната българска диаспора в провинция Чако.


Още от категорията

Определят "Банка на годината"

За 30-та поредна година ще бъдат определени най-добрите български банки в три основни категории: "Пазарен дял“, "Ефективност" и "Динамика на развитие". В тържествената церемония по връчване на награди на победителите в класацията "Банка на годината" тази..

публикувано на 06.07.22 в 07:10

Пчеларството – безценен фактор за здравето, но не и сектор с приоритет за държавата

Природата тази година е по-благосклонна към пчеларите, тя подари топли дъждовни дни през април, които създадоха благоприятни условия за цъфтеж на рапицата, една от предпочитаните медоносни култури за насекомите. Топлите дни през месец май пък..

публикувано на 05.07.22 в 16:29

Обсъжда се възможност за пътуване на българския бизнес до Австралия

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с Йоана Кехлибарова, изпълнителен директор на Българо-австралийската търговска камара. На срещата беше обсъдена необходимостта от мерки за активизиране на..

публикувано на 05.07.22 в 15:09