Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техника за роботизирана хирургия ще произвежда завод край Първомай

Снимка: БНР-архив

Високотехнологична компания за производството на техника за роботизирана хирургия ще инвестира над 80 млн. лева в Първомай, Южна България. Компанията ще изгради модерна производствена база, което ще ѝ позволи да увеличи производствения си капацитет на 3D ендоскопи, необходими за интервенциите със системата за асистирана хирургия „Да Винчи“. До момента те се произвеждат в Германия. Над 100 ще са новите работни места, които ще бъдат разкрити в производството, а до няколко години се очаква работещите в завода да бъдат над 300.

Съставил: Йоан Колев 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06