Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българска дизайнерка очарова гостите на фестивала в Кан

Снимка: архив Десислава Тошева

Тоалетите на 24-годишната Десислава Тошева се оказаха световно събитие, след като родената в Лом дизайнерка беше представена в шоурума за висша мода на кинофестивала в Кан.

Пътят на успеха: Идея за бизнес, родила се от….. необходимостта от стилен тоалет за абитуриентския бал. Липсата на златна среда между цена и качество кара 18-годишната Десислава Тошева да създаде своя собствена модна марка. Това се случва през 2016 година, а целта ѝ е да предлага висша мода на поносими за българите цени. Уебсайта си предприемчивата млада дама също създава сама. Първоначалният интерес е огромен, като още в първите дни Десислава получава над 40 обаждания. На втората година от дейността си получава покана моделите ѝ да участват в Sofia Fashionweek, но най-голямото признание за модната ѝ марка идва през настоящата година. Получава покана да изложи своите дрехи в шоурума на филмовия фестивал в Кан, което я превръща в единствената българка, представила своя модна линия там. А кинозвездата, която тръгва по червения килим с български тоалет е актрисата Леа Мурнар (Lea Mornar).

Съставил: Йоан Колев 


Още от категорията

Пътувай, вярвай и обичай – невероятната съдба на Елена Крапчева

Нейният живот е като на кино … или като версия на "Яж, моли се и обичай", но в български вариант. А поуката е – повярвай в себе си и прегърни свободата, защото съдбата обича смелите. "Може би това, което научих през всички тези години е, че човек трябва..

публикувано на 28.06.22 в 10:00

Европейските шампиони по статистика: Искахме да представим най-всеобхватно България

След многобройните успехи на български ученици в световни олимпиади по информатика, математика, лингвистика и ред други учебни дисциплини, ето че дойде ред и за медал в областта на статистиката. Състезанието за гимназисти се организира от..

публикувано на 27.06.22 в 13:05
Теодора Марчева и Анна-Мария Иродоту

Теодора от България и Анна-Мария от Кипър – две бъдещи оперни звезди

Първия си досег с оперното изкуство Теодора прави едва на девет. Заплетената история на сцената не я впечатлява, но когато се прибира у дома, в банята опитва да наподоби пеенето на артистите. На пет години Анна-Мария започва с балет. Скоро..

публикувано на 21.06.22 в 10:11