Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиционен съвет ще разгледа темата за Северна Македония

Снимка: Ани Петрова

На коалиционен съвет, свикан от премиера Кирил Петков, днес в Министерския съвет партньорите в управлението на страната ще разгледат темата за Северна Македония. Премиерът призова и президента Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност по същата тема, пред който да бъде представен отчет за напредъка в двустранните отношения през последните 6 месеца.
"Преди пет месеца такъв КСНС вече беше свикан и той стигна до една единодушна позиция, че българското вето върху преговорния процес на Северна Македония за ЕС не бива да бъде вдигано, преди Скопие да изпълни българските условия. До този момент няма индикации, че Северна Македония е готова на каквито и да било отстъпки", коментира за БНР политологът Борис Попиванов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10