Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в Кърджали привлича вниманието към последиците от войната в Сирия

4
Снимка: kardjali.bg

Като част от инициативата “Мултикултурният град 2022”, в Кърджали представят изложбата “Отвореното око на болката”, посветена на войната в Сирия. Тя беше открита в Арт галерия “Кръг” и е дело на адвокат Есен Устренска, която през този месец посети Сирия, където повече от 11 години се водят военни действия. 

Изложбата разкрива отпечатъка на войната в Алепо, Хомс, Хама, Палмира и Дамаск, представени са и стихове на Есен Устренска, вдъхновени от човешката болка.

Снимки: kardjali.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55

Златни и сребърни съкровища, открити по българските земи, гостуват в "Двореца" в Балчик

Изложбата "Разкази от злато и сребро" на Националния исторически музей, подготвена за 100-годишния юбилей на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" - Балчик /някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург/, беше..

публикувано на 05.08.24 в 19:29

Варна отново дава сцена на творци в областта на експериментална музика

Програма, изпълнена с прояви надхвърлящи познатия ни стандарт, това обещават организаторите на фестивала RADAR , който се провежда от 2 до 4 август във Варна. Единадесетото по ред издание обещава да бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в..

публикувано на 02.08.24 в 10:20