Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни горещ ден с превалявания в планинските райони

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре (4 юни) ще бъде предимно слънчево. Следобед главно над планинските райони в западната половина от страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В източните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Следобед над масивите от западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. По билата ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 25° и 28°, а температурата на морската вода – между 22° и 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” . Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година..

публикувано на 15.07.24 в 06:00