Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийски уикенд с гурме уличен фестивал

Снимка: @bacchusBG

Този уикенд - 4-5 юни, София е домакин на шестото издание на гурме фестивала "Бакхус StrEAT Fest". Той ще се проведе на най-известния столичен пазар – Женския, предава БНР София.

Организаторите обещават музика на живо и разнообразие от изкушения за небцето – кафе, прясно изпечени закуски, българска, международна и авторска кухня, местни фермерски продукти, занаятчийски български вина и дори китайска ракия.

За желаещите да усъвършенстват кулинарните си способности са предвидени майсторски класове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38