Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрийт арт спектакъл подкрепя децата жертви на насилие

Снимка: Алами/Ройтерс

По повод Международния ден за защита на децата, жертви на агресия, различни форми на сценичното и улично изкуство се обединяват в Стрийт арт спектакъл пред Сити Център София за каузата "НЕ! на насилието върху деца". Сред акцентите в програмата са концерт на български поп изпълнители, пантомима и представяне за пръв път на видео клипа за националния телефон за деца: 116 111. В специален кът ще могат да се оставят послания "Подай ръка на дете в нужда", обособена е и фотоизложба"Детското насилие не е тема табу". Организатори на събитието са Национална младежка медийна асоциация полза и Държавната агенция за закрила на детето – ДАЗД.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00