Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топло и слънчево време, на места с краткотрайни валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно и тихо. Утре, 5 юни, ще преобладава слънчево време, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. В източните райони валежи ще има и през нощта срещу понеделник. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се задържат високи и максималните ще са между 30° и 35°, в София около 30°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места вечерта и през нощта срещу понеделник ще превали и прегърми. През деня ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са между 26° и 31°.  Температурата на морската вода е 20-24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива  купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 15°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00