Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топло и слънчево време, на места с краткотрайни валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно и тихо. Утре, 5 юни, ще преобладава слънчево време, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. В източните райони валежи ще има и през нощта срещу понеделник. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се задържат високи и максималните ще са между 30° и 35°, в София около 30°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места вечерта и през нощта срещу понеделник ще превали и прегърми. През деня ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са между 26° и 31°.  Температурата на морската вода е 20-24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива  купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 15°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06