Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българската актриса Мария Бакалова е избрана за ключова роля в супер продукция

Снимка: Facebook /Мария Бакалова

Българската актриса Мария Бакалова става част от супергеройската вселена на Marvel. Българската ще участва в "Пазителите на Галактиката 3", заедно с Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел и Дейв Батиста. Актрисата потвърди новината и написа: "Аз съм най-щастливият и развълнуван човек на света! Това беше една от най-трудните за опазвани тайни и не мога да повярвам, че вече е реалност."

Все още не е ясно каква роля ще изпълнява номинираната за Оскар Мария Бакалова, но се знае, че трябва да излезе по кината на 5 май 2023 г.

Режисьор и сценарист на третата и финална част от "Пазителите на Галактиката" е Джеймс Гън. "Пазители на галактиката" е една от поредиците в киновселената на "Марвел", като първите два филма бяха изключително успешни - с общи приходи над 1,6 млрд. долара. Засега сюжетът на третата част се пази в пълна тайна.

Още от категорията

Изложба представя българското културно наследство в чужбина

Учени от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей към БАН са обходили и проучили десетки места в Турция, Гърция, Република Северна Македония, Сърбия, Румъния, Албания, Русия, Италия, Унгария и Чехия, свързани с българското..

публикувано на 10.08.22 в 07:15

Изложба с керамика от Чехия гостува в Бургас

Изложбата на известния чешки дизайнер на изделия от порцелан и керамика Роман Шедина остава част от културната програма на Чешкия център в България. След гостуването си в София, тя може да бъде разгледана и в Бургас до края на август. Експозицията е..

публикувано на 07.08.22 в 08:10

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол,..

публикувано на 06.08.22 в 06:10