Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският канцлер Олаф Шолц идва на посещение в България

Германският канцлер Олаф Шолц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Канцлерът на Федерална република Германия Олаф Шолц пристига на посещение в България по покана на премиера Кирил Петков. Двамата ще проведат среща на четири очи, след което ще се проведе заседание на двете делегации.

Акценти на разговора между Петков и Шолц ще бъдат възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, както и актуални въпроси теми от международния и европейски дневен ред, включително предизвикателствата, свързани с войната в Украйна, енергийната сигурност в Европа, европейската интеграция на Западните Балкани и др.

Това е първото двустранно посещение на канцлера Шолц в България. Той пристига в България в рамките на балканската си обиколка, след посещенията си в Косово, Сърбия, Гърция и Северна Македония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо време на места с превалявания

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София..

публикувано на 18.08.24 в 18:30

Катастрофа с миграни на автомагистрала “Тракия”

Лек автомобил, превозващ осем чуждестранни граждани, се е преобърнал в канавка на автомагистрала “Тракия”. Сигналът за инцидента е подаден около 14,00 ч. На мястото са изпратени четири линейки, извършват се и полицейски огледи. Един от мигрантите е..

публикувано на 18.08.24 в 16:13
Найден Тодоров

Не достигат музиканти за българските оркестри

В държавните оркестри не достигат музиканти и свободните места се запълват от чужденци, предупреди служебният министър на културата Найден Тодоров. Чуждите инструменталисти обаче идват за кратко – колкото да придобият стаж, за да могат да кандидатстват..

публикувано на 18.08.24 в 16:07