Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН искал удължаване на договора с “Газпром”, твърди зам.-министър

Снимка: архив

“Има такъв народ” е предложил договорът с „Газпром“ да бъде продължен, докато се намери сигурен източник на доставки, и това е една от причините за разрива в отношенията между кабинета и Министерството на енергетиката, съобщи пред “Евронюз България” зам. енергийният министър Пламен Данаилов. Идеята обаче не била одобрена от финансовия министър и вицепремиер Асен Василев. “Решението "Булгаргаз” да спре да плаща на "Газпром" беше на правителството и Министерството на енергетиката се съобрази”, добави зам.-министърът от квотата на ИТН.

Вицепремиерът Асен Василев обяви още през април, че изтичащият в края на годината договор с “Газпром” няма да бъде подновен.

Министърът на енергетиката Александър Николов, неговите заместници и целият политически кабинет ще подадат оставките си в понеделник, каза Пламен Данаилов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39