Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев ще се срещне с германския си колега Кристиан Линднер

Снимка: архив,Getty Images

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще се срещне днес в София с министъра на финансите на Федерална република Германия Кристиан Линднер и водената от него делегация. 

Сред темите на разговора ще бъдат икономическата и фискална конюнктура в страната ни, Планът за възстановяване и устойчивост и провеждане на свързаните с него реформи,  задълбочаването на двустранните отношения и актуални въпроси от международния дневен ред, свързани предизвикателствата във връзка с руската инвазия в Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10
Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41