Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


Свързани подкасти:

Още от категорията

Българите в Румъния гласуват с ентусиазъм

Изборният ден в Румъния протича нормално. Към 13 часа са гласували около 90 души, и се очаква до края на изборния ден гласоподавателите да бъдат ¼ повече от обичайните близо 200. "Винаги гласувам. От 2007 година съм извън България, живял съм в..

обновено на 02.10.22 в 18:45
Снимка: Посолство на България в Берлин

Умора от избори личи сред българите в Берлин и Дюселдорф

Ниска избирателна активност, провокирана от умората на избирателите, а и от факта, че 3 октомври е национален празник в Германия. В този контекст преминава изборният ден в страната, в която живее една от най-големите български общности по света. За..

публикувано на 02.10.22 в 17:50

Българите в Англия гласуват масово, голяма е надеждата за по-добро бъдеще в България

Още помним дългите опашки, които се извиха в английската столица по време на първите за миналата година парламентарни избори. Подобна активност се наблюдава и днес там, тъй като има и много българи, които за пръв път са се отправили към изборните секции..

публикувано на 02.10.22 в 17:22