Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


Още от категорията

Росен Желязков нарече Албания шампион на Балканите по евроинтеграция

България и Албания споделят сходна историческа съдба в последните десетилетия. Симпатизираме на албанските политици и народ за усилията им по пътя на евроинтеграцията, каза председателят на Народното събрание Росен Желязков. На прием, организиран от..

публикувано на 27.02.24 в 09:12

Концерт на Мими Иванова открива Седмица на българската култура в Сидни

Тази вечер /27.02/ българите в Австралия ще могат да се насладят на песните на Мими Иванова. От 19 ч. местно време на сцената на Five Dock RSL в Сидни певицата ще изнесе концерт, поставящ началото на Седмица на българската култура - поредица от..

публикувано на 27.02.24 в 05:55
Снимка: Посолство на България в Ирландия

Посолството в Дъблин организира консултации по трудови и социални въпроси

Информационен ден за български граждани по въпроси, свързани с трудови и социални права, организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Ирландия...

публикувано на 26.02.24 в 14:05