Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


Още от категорията

Ученици от Болградската гимназия с видео за Деня на независимостта на Украйна

"Болградската гимназия "Г. С. Раковски" поздравява всички с Деня на независимостта на Украйна!!! Страната ни е свободна и непобедима! Младостта на Украйна е нейното бъдеще и то ще бъде прекрасно!“, - това е част от песента от видеото "Ние сме..

публикувано на 25.08.22 в 11:34

Експерти и представители на вузовете обсъждат проблеми в обучението на българските общности зад граница

Днес от 11 часа в Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще се проведе среща на представители на български висши училища, приемащи студенти по ПМС 103 за образователната дейност сред българите в чужбина. В срещата ще участват и експерти от Дирекция..

публикувано на 25.08.22 в 07:05

Как българите в Болград се готвят да посрещнат празника на града си

Столица на бесарабските българи – така наричат украинския Болград, чието име идва от българските думи "бол" – изобилие, и "град". На 25 август градът ще отбележи 201-ата годишнина от своето основаване. Както винаги – празнично, макар не с..

публикувано на 24.08.22 в 11:55