Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


БНР подкасти:

Още от категорията

В Босилеград раздадоха новопреведени на български учебници 

Учениците, обучавани изцяло на майчин български език в основно училище „Г. Димитров“ в Босилеград, получиха нови комплекти преведени учебници. Те бяха връчени от председателя на Националния съвет на българското национално малцинство в Сърбия Стефан..

публикувано на 22.11.22 в 12:56
Псолството на България в Берн.

Разясняват трудовите и социалните права на българите в Швейцария

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към посолството на България в Берн ще проведе приемен ден за българската общност в Швейцария. Събитието се организира съвместно с консулската служба към посолството и..

публикувано на 21.11.22 в 14:53

Отново нападнаха българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на Гражданско сдружение "Цар Борис III" в Охрид, съобщиха за БТА от едноименното неправителствено сдружение. Нападението е станало между 1 и 2 часа след полунощ, прозорците вероятно са..

публикувано на 21.11.22 в 12:42