Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР продължава да бъде медията с най-високо доверие в България

Милен Митев и Том Макгуайър
Снимка: Ани Петрова, БНР

Информацията, която БНР създава,продължава да се ползва с най-високо обществено доверие в България. По думите на генералния директор на медията Милен Митев, националното радио трябва да се бори за това доверие всеки ден и е важно да знае как. С тези думи той откри двудневния семинар за организацията на новинарското съдържание и актуалната информация в обществената медия и представи и специалния гост-лектор на събитието Том Макгуайър.

Виден журналист, продуцент и награждаван документалист, Том Макгуайър е дългогодишен ръководител на информационната програма RTÉ Radio 1 на ирландското обществено радио. „RTÉ Radio 1 и Българското национално радио имат почти същия брой служители и почти същите отговорности – посочи пред журналистите гостът. – Най-важното и общото между нас обаче е, че ние сме служители на обществото. Такива трябва да бъдем!“ – подчерта Том Макгуайър. Съвместната инициатива е на БНР и Академията на Европейския съюз за радио и телевизия (EBUAcademy).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна евакуация на селата в близост до границата с РСМакедония

Системата BG-ALERT издаде предупреждение за евакуация за жителите на пет села в община Струмяни, заради големия пожар, който избухна в района на Малешевската планина, в близост до границата с Република Северна Македония. Пожарът там продължава..

публикувано на 30.07.24 в 17:28

Около 1/6 от българското население няма средства дори за едноседмична почивка

Близо 1 милион души в България не могат да си позволят дори едноседмична почивка. Данните са от анализ на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите и бяха представени от КНСБ. Те показват, че общо 40 млн. или 15%..

публикувано на 30.07.24 в 17:18

Български ученици завоюваха 4 медала на Международната олимпиада по химия

Български ученици спечелиха 4 медала на Международната олимпиада по химия в Саудитска Арабия, проведена от 21 до 30 юли. Те завоюваха един златен, един бронзов и два сребърни медала. Златото беше спечелено от дванайсетокласника Виктор Лилов,..

публикувано на 30.07.24 в 10:25