Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС отбелязва 110 години от създаването си

Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев ще участва днес, 17 юни, в научна конференция на тема „Административното правосъдие – история, настояще и бъдеще“. 

Събитието е посветено на 110-ата годишнина от създаването на Върховния административен съд и 15-ата годишнина от създаването на 28-те административни съдилища на територията на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10