Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елвира Краснобаева спечели три медала в художествената гимнастика

Елвира Краснобаева със златния медал на обръч от ЕП в Тел Авив
Снимка: БФХГ

Елвира Краснобаева спечели европейската титла във финала с обръч при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив.

Талантливата ни състезателка изигра блестящо композицията си и с оценка от 31.900 точки стъпи на европейския връх. Сребърното отличие с от 31.400 точки отиде Лиляна Левниска от Полша. Бронзът заслужи представителката на домакините Альона Тал Франко с оценка от 31.350 точки.

Състезателката на варненския клуб "Грация" спечели сребърно отличие във финала с топка и бронз в отборната надпревара заедно с Дара Стоянова.

Дара Стоянова остана четвърта във финала с бухалки, като по-малко от две десети я разделиха от почетния подиум.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05