Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичното самоуправление спира диалога с правителството

Столичните трамваи използват доста по-скъп промишлен ток.
Снимка: Ани Петрова

Край на диалога между Столична община и правителството обяви пред БНТ председателят на общинския съвет Георги Георгиев. Причина е отказът на кабинета да подпомогне градския транспорт в София. Общественият превоз е на загуба от над 70 млн. евро заради поскъпването на горивата и тока до 330%. Общината иска с актуализацията на бюджета държавата да поеме дефицита. Но от кабинетите на премиера и на финансовия министър са казали местната власт да вдигне цената на услугата, да съкрати служители и да разреди разписанието.

При инфлация и увеличени разходи за хората Георгиев каза, че няма да вдигат цената и припомни, че 2 години през пандемията от Covid-19, общината сама е покривала загубите на сектора. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39