Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Софийският икономически форум поставя акцент върху важни геополитически и икономически въпроси

Снимка: Facebook /@SofiaHotelBalkan

Делфийският икономически форум и Центърът за либерални стратегии организират днес Софийски икономически форум III в столицата, информира БТА. Събитието, което има за цел да създаде широка платформа за диалог и комуникация, поставя фокуса върху конфликта в Украйна и ролята на България в региона на Югоизточна Европа и Балканите. 

На форума политически лидери и видни икономисти ще дадат конкретни отговори на ключовите за региона въпроси, с акцент върху енергетиката, сигурността и икономиката. 


Още от категорията

ББР предлага кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес

Българската банка за развитие ще помага на компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ да преминат към зелена и нисковъглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на малките и средните предприятия“. Нуждата от подобни..

публикувано на 14.08.22 в 13:55
Антон Кутев

Поискали сме удължаване на срока на офертата за американския втечнен газ

Страната ни е изпратила искане за удължаване на срока на офертата за американските танкери с втечнен газ, съобщи пред бТВ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. В последните си дни правителството на Кирил Петков успя да договори с американска..

публикувано на 14.08.22 в 10:44

Инфлацията надхвърли ръста на заплатите

Инфлацията изпревари ръста на заплатите в почти всички сектори на икономиката, потребителските цени скочиха с 10% на годишна база, наблюдава се обедняване на домакинствата. Това са част от изводите в анализ на Института за пазарна икономиката...

публикувано на 13.08.22 в 11:34