Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Външната комисия в НС ще обсъди френското предложение за РСМ

Снимка: архив

Парламентарната Комисия по външна политика днес ще обсъди френското предложение за решаване на спора между властите в София и Скопие.

Проектът предлага българските условия към Северна Македония да бъдат включени в преговорната рамка за присъединяване на страната към ЕС, а съюзът да стане гарант за тяхното изпълнение.

Така при съгласие от РСМ и всички страни членки, включително България, преговорният процес ще може да започне и неговото развитие ще зависи и от изпълнението на българските искания.

Още от категорията

Запорожката ядрена централа

Русия отказа да демилитаризира Запорожката ядрена централа

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи да бъде създадена демилитаризирана зона около Запорожката атомна електроцентрала, заради опасенията от ядрена катастрофа. Предложението беше отправено пред свиканото по казуса извънредно заседание на..

публикувано на 12.08.22 в 08:54

Страните от формата "Рамщайн" обсъждат нова военна помощ за Украйна

Няма причини за възобновяване на доставките на газ за "неприятелска" България, написа в своя Telegram канал руският сенатор Алексей Пушков. "Мисля, че на България трябва да се даде възможност да направи това, което тя толкова отчаяно искаше – да изкара..

публикувано на 11.08.22 в 09:10

Горещото политическо лято се очертава дълго

Едно от нещата, с които ще запомним двата мандата на президента Румен Радев на "Дондуков" 2 е, че той е държавният глава, назначил най-много служебни кабинети. Към днешна дата, настоящото стотно правителство в българската политическа история, е..

публикувано на 10.08.22 в 11:40