Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков ще участва в среща на върха ЕС-Западни Балкани и в заседание на Европейския съвет в Брюксел

Снимка: Министерски съвет

Премиерът в оставка Кирил Петков ще участва в двудневното редовно заседание на Европейския съвет, което започва днес в Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Сред темите в дневния ред на лидерите ще бъдат напредъкът в процеса на европейската интеграция и молбите за еврочленство на Украйна, Молдова и Грузия, ситуацията в Украйна и предизвикателствата, произтичащи от руската агресия, инвестициите по линия на Икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани. 

Преди заседанието на Европейския съвет Кирил Петков ще участва в среща на върха ЕС-Западни Балкани.

Още от категорията

24 партии и 7 коалиции са заявили участие в парламентарните избори

24 партии и 7 коалиции са подали заявления в ЦИК за регистрация за участие в парламентарните избори на 2 октомври до 17.00 часа днес, когато приключи срокът за регистрацията. Проверката на ЦИК на всички подадени документи ще приключи в четвъртък. На..

публикувано на 17.08.22 в 18:29

Първият кораб с украинско зърно е пристигнал на пристанище Тартус

Сателитни снимки показват, че първият кораб със зърно, потеглил от Украйна съгласно споразуменията под егидата на ООН и Турция, е пристигнал в Сирия . Кадрите на "Планет лабс", анализирани  от Асошиейтед прес, показват, че плавателният съд..

публикувано на 17.08.22 в 09:01

Сигурността около АЕЦ "Запорожие" остава под въпрос

Взаимните обвинения между Украйна и Русия за нанесени удари срещу атомната електроцентрала в Запорожие продължават . Разположените в нея руски сили предлагат временно спиране на огъня, а Киев призова за нови санкции срещу Русия, заради евентуалните..

публикувано на 16.08.22 в 10:05