Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

БНБ пуска златна монета за 300 годишнината от рождението на св. Паисий Хилендарски

Снимка: БНБ

От 27 юни Българската народна банка – БНБ пуска в обращение златна възпоменателна монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“.

Цената на монетата е 3755 лева или 1920 евро.

Монетата ще се продава в централата на БНБ и в офисите на още пет други търговски трезора. До 29 юни всеки клиент – физическо или юридическо лице ще може да закупи от БНБ по една монета. След това възпоменателната монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“ ще се продава без ограничения, съобщават от националната банка

Още от категорията

Трюфелът – непопулярното "зелено съкровище" от земите на България

Едва ли някой се съмнява, че сред разнообразната и богата природа в страната ни няма да има и от онези ароматни гъби, които струват цяло състояние на световните пазари. Става дума за трюфелите, които отдавна са познати в Европа като изтънчена и..

публикувано на 09.08.22 в 12:39

Български дронове ще извършват карго полети в ЕС

Още до края на 2022 г. ще стартират карго полети с български безпилотни товарни самолети в Средиземноморието, а през 2024 г. и в България. Карго полетите на българските дронове ще започнат първоначално в Малта и Италия, като постепенно ще се разширява..

публикувано на 08.08.22 в 18:36
Иван Шишков

Газовият интерконектор с Гърция ще влезе в експлоатация привилегировано

Междусистемната газова връзка Гърция-България ще ползва най-големи привилегии, за да бъде въведена най-скоро в експлоатация , съобщи министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков на техническа среща с участващите в изграждането проектанти,..

публикувано на 08.08.22 в 12:09