Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще консултира още три партии за съставяне на нов кабинет

Снимка: БГНЕС

Продължават консултациите при държавния глава за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство след оставката на кабинета на Кирил Петков. Очаква се днес Румен Радев да приеме представителите на три парламентарни групи - "Има такъв народ", „Демократична България“ и "Възраждане". Вчера се състояха консултации с ГЕРБ-СДС и ДПС, а “Продължаваме промяната” и БСП не уважиха поканата на президента, оправдавайки се със съвпадащото по време заседание на парламентарната бюджетна комисия за актуализацията на държавния бюджет. Консултациите на ПП ще се състоят в края на седмицата след участието на Румен Радев в лидерската среща на НАТО в Мадрид, съобщи депутатът Андрей Гюров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна евакуация на селата в близост до границата с РСМакедония

Системата BG-ALERT издаде предупреждение за евакуация за жителите на пет села в община Струмяни, заради големия пожар, който избухна в района на Малешевската планина, в близост до границата с Република Северна Македония. Пожарът там продължава..

публикувано на 30.07.24 в 17:28

Около 1/6 от българското население няма средства дори за едноседмична почивка

Близо 1 милион души в България не могат да си позволят дори едноседмична почивка. Данните са от анализ на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите и бяха представени от КНСБ. Те показват, че общо 40 млн. или 15%..

публикувано на 30.07.24 в 17:18

Български ученици завоюваха 4 медала на Международната олимпиада по химия

Български ученици спечелиха 4 медала на Международната олимпиада по химия в Саудитска Арабия, проведена от 21 до 30 юли. Те завоюваха един златен, един бронзов и два сребърни медала. Златото беше спечелено от дванайсетокласника Виктор Лилов,..

публикувано на 30.07.24 в 10:25