Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия може да провокира НАТО от Калининград, предупреждава Гари Каспаров

Снимка: Twitter /Гари Каспаров

Според петкратния световен шампион по шахмат и руски дисидент Гари Каспаров няма вероятност Русия да пренесе своята агресия към България. Пред кореспондента на БНР в Брюксел Ангелина Пискова той предупреждава, че Москва търси начин да провокира НАТО без пряко военно стълкновение, за да провери доколко пакта е готов за реално противодействие. Помощта, която Украйна получава, плаши президента Владимир Путин, затова той може провокативно да изстреля по Украйна ракета от анклава Калининград, която да премине над територията на НАТО, предупреждава дисидентът. 

Попитан, какво би казал на българите подкрепящи Путин, той отговаря: "Нищо няма да им кажа. Хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, за мен се намират извън категориите за добро и зло“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столична община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин

Софийската община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин, която е едва на 20 километра от столицата, предаде БТА. Екипите на общината ще продължават да помагат в тежката ситуация. Веднага след инцидента кметът на София Васил Терзиев е изпратил три..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Българите предпочитат да пътуват из България

По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната..

публикувано на 26.07.24 в 10:32

Качеството на въздуха около взривения склад за фойерверки до Елин Пелин е в норма

Измерванията за качеството на въздуха, направени от мобилната станция на Столичната община до момента показват, че стойностите за качество на въздуха са в норми, съобщи общината. Данните за измерените концентрации за фини прахови частици 10, ФПЧ 2,5,..

публикувано на 26.07.24 в 09:49