Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родителите и учениците са недоволни от учебниците и преподаването в училище

Снимка: БГНЕС

Твърде сложен изказ в учебниците, несъобразен с възрастта на децата материал, прекалено много информация, малко упражнения са основните трудности, за децата в училище. Изводите са от национално изследване с родители и деца от I до Х клас на "Галъп интернешънъл Болкан", поръчано от Министерството на образованието.

Над половината родители признават, че децата им са затруднени по един или повече предмети. 37%, определят онлайн обучението като основна причина за трудностите. 1/3 обвиняват учителите, че преподават зле. 28% смятат езика в учебниците за неясен. Толкова намират материала за прекалено обемен.

Гимназистите са недоволни от големия обем информация за заучаване.

Всеки трети родител плаща за частни уроци, сочи изследването. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15