Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Любителите на велосипедния спорт със свой празник в столицата

Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

Празник на колоезденето ще се състои за първи път днес в столицата като част от програмата на „София – европейска столица на спорта“. Любителите на велосипедния спорт са поканени в обновения Западен парк, където от 11,00 до 16,00 ч. предстоят много състезания.

Предвиден е също конкурс в една от най-новите ърбан дисциплини – графитите. Десет майстори в тази градска мода ще получат спрейове, за да нарисуват идеите си на тема „Мир и спорт“ на винилови табла с размери 2х3 м.

През целия ден паркът ще бъде огласен от музика, ще бъдат показани най-новите тенденции при велосипедите, ще има и градски спортни изяви, танци и викторини с награди.

Още от категорията

Лаптопи, Wi-Fi зони и интерактивни дисплеи за училищата в навечерието на новата учебна година

123 училища в различни общини ще получат над 1500 преносими компютри преди началото на новата учебна година, съобщиха от образователното министерство. Лаптопите се предоставят по националната програма “Информационни и комуникационни технологии в системата..

публикувано на 14.08.22 в 11:27

Младежи от Варна помагат на свои връстници в избора на професия

Как да изберем най-добрата професия за себе си? С какво трябва да се съобразим при избора си на кариерно развитие? Достатъчно ли ще бъде наученото в клас при търсенето на работа? Отговорите на тези и други въпроси ще дадат младежи от Варна, участници..

публикувано на 14.08.22 в 11:05

818 новозаразени с коронавирус

През последното денонощие са установени 818 случаи на коронавирус от направените 3127 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 26% от пробите са дали положителен резултат. 67% от новозаразените не са ваксинирани. Най-много нови случаи..

публикувано на 14.08.22 в 09:32