Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” ще търси подкрепа за нов кабинет от независими депутати

Лена Бориславова
Снимка: БГНЕС

"Ще разговаряме и ще търсим подкрепа от независими депутати, които вземат сами решения”, коментира предстоящите преговори за ново правителство говорителят на кабинета в оставка Лена Бориславова. Тя добави, че няма логика “Продължаваме промяната” да преговаря с “Има такъв народ” и отново “един от коалиционните партньори да седи в тъмна стая и да иска да разходва ресурс по начин, който само той намери за добре заедно със своите приятели от 20 години”.

Лена Бориславова отрече да е давала указания на външния министър Теодора Генчовска за изгонването на 70-те руски дипломати. Генчовска е изпратила писмо до Бориславова, след като е получила докладите на ДАНС за заплаха за националната ни сигурност, и е попитала как да действа, каза още говорителят на кабинета в оставка. “Моят отговор беше: Моля, спазете закона и международното право. Никакви други инструкции“, заяви Лена Бориславова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30