Руските дипломати, за които има доказателства или съмнение, трябва да бъдат отзовани, но след двустранен диалог. Тази позиция изказа вицепрезидентът Илияна Йотова по повод възникналото напрежение между София и Москва след решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Тя изрази надежда, че няма да се стигне до скъсване на двустранните отношения.
При връчването на мандат за съставяне на ново правителство от "Продължаваме промяната" не са коментирани персоналните промени в кабинета, каза още Илияна Йотова, която присъства на връчването на проучвателния мандат. “Асен Василев (номиниран за премиер – бел.ред.) начерта една много амбициозна програма за следващите 6 месеца - впрочем всичко това, което не беше свършено до този момент. Останах с впечатлението, че той ще се опита да направи правителство и затова му желая успех”, заяви пред журналисти вицепрезидентът по време на участието си във фестивал на азиатското изкуство.
На изложение-конференция High Security Printing EMEA-2025 в Базел, Швейцария, българската лична карта спечели първо място за най-добра лична карта в Европа за 2024 г ., съобщи МВР. Освен за модерния и естетичен дизайн, българската лична..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, съобщава БТА. През почивните дни, 8 и 9 февруари, градът под липите ще събере на..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21 обучителни хъба, сред които са тези на водещи европейски летища като Мюнхен, Истанбул и Атина. У..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..