Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Илияна Йотова: При доказателства или съмнение руските дипломати тряба да бъдат отзовани

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Руските дипломати, за които има доказателства или съмнение, трябва да бъдат отзовани, но след двустранен диалог. Тази позиция изказа вицепрезидентът Илияна Йотова по повод възникналото напрежение между София и Москва след решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Тя изрази надежда, че няма да се стигне до скъсване на двустранните отношения.

При връчването на мандат за съставяне на ново правителство от "Продължаваме промяната" не са коментирани персоналните промени в кабинета, каза още Илияна Йотова, която присъства на връчването на проучвателния мандат. “Асен Василев (номиниран за премиер – бел.ред.) начерта една много амбициозна програма за следващите 6 месеца - впрочем всичко това, което не беше свършено до този момент. Останах с впечатлението, че той ще се опита да направи правителство и затова му желая успех”, заяви пред журналисти вицепрезидентът по време на участието си във фестивал на азиатското изкуство.

Още от категорията

Страните от формата "Рамщайн" обсъждат нова военна помощ за Украйна

Няма причини за възобновяване на доставките на газ за "неприятелска" България, написа в своя Telegram канал руският сенатор Алексей Пушков. "Мисля, че на България трябва да се даде възможност да направи това, което тя толкова отчаяно искаше – да изкара..

публикувано на 11.08.22 в 09:10

Горещото политическо лято се очертава дълго

Едно от нещата, с които ще запомним двата мандата на президента Румен Радев на "Дондуков" 2 е, че той е държавният глава, назначил най-много служебни кабинети. Към днешна дата, настоящото стотно правителство в българската политическа история, е..

публикувано на 10.08.22 в 11:40

ЕС спря вноса на руски въглища

От 10 август ЕС и Великобритания спират вноса на руски въглища по санкциите след руската агресия в Украйна . Русия е сред най-големите доставчици на въглища за Европа. През 2021 г. е изнесла на запад 48,7 млн. т въглища. Това е 1/5-та от общия износ на..

публикувано на 10.08.22 в 09:02