Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” и БСП постигнаха съгласие за приоритетите на кабинета

Корнелия Нинова и Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи след преговори в парламента, че “Продължаваме промяната” и БСП са постигнали съгласие за приоритетите на бъдещото правителство. Коалиционните партньори в настоящия кабинет в оставка са се разбрали също експертни екипи да изготвят в кратки срокове управленска програма, в която да залегнат ясни срокове и ангажименти до края на годината.

“За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително - за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми - социалната политика, здравеопазване, образование, икономика”, каза, от своя страна, лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България”, обобщи Асен Василев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00