Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” и БСП постигнаха съгласие за приоритетите на кабинета

Корнелия Нинова и Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи след преговори в парламента, че “Продължаваме промяната” и БСП са постигнали съгласие за приоритетите на бъдещото правителство. Коалиционните партньори в настоящия кабинет в оставка са се разбрали също експертни екипи да изготвят в кратки срокове управленска програма, в която да залегнат ясни срокове и ангажименти до края на годината.

“За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително - за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми - социалната политика, здравеопазване, образование, икономика”, каза, от своя страна, лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България”, обобщи Асен Василев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30