Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната”: Шансовете за нов кабинет вече са 50%

Снимка: БГНЕС

Работната група, която предстои да изготви управленската програма на проектокабинета, ще започне работа веднага след днешните преговори с независимите депутати. Това научи БНР от свои източници в управляващата коалиция. В нея ще участват по трима представители на преговарящите формации "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, в които има и настоящи министри.

Междувременно Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" заяви пред БНР, че шансовете за осъществяване на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат с всеки час. “От 25% в петък шансовете днес са 50%”, изтъкна той. Според Росен Костурков партията му не търси скритата подкрепа от отсъстващи депутати или от задкулисни игри, а минимум 121 души, които да застанат зад програмата. “Започваме разговори с всеки един от парламентарните групи, където смятаме, че има хора, които биха застанали зад нашата програма, заяви политикът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54