Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната”: Шансовете за нов кабинет вече са 50%

Снимка: БГНЕС

Работната група, която предстои да изготви управленската програма на проектокабинета, ще започне работа веднага след днешните преговори с независимите депутати. Това научи БНР от свои източници в управляващата коалиция. В нея ще участват по трима представители на преговарящите формации "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, в които има и настоящи министри.

Междувременно Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" заяви пред БНР, че шансовете за осъществяване на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат с всеки час. “От 25% в петък шансовете днес са 50%”, изтъкна той. Според Росен Костурков партията му не търси скритата подкрепа от отсъстващи депутати или от задкулисни игри, а минимум 121 души, които да застанат зад програмата. “Започваме разговори с всеки един от парламентарните групи, където смятаме, че има хора, които биха застанали зад нашата програма, заяви политикът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01